Riječ gradonačelnika

Dođite u Trebinje, zastanite i oslušnite, osjetite spoj tradicije i modernog.

Najjužniji grad Republike Srpske i Bosne i Hercegovine,smješten na raskrsnici puteva, između gradova pod zaštitom UNESKA (Kotor, Mostar, Dubrovnik),   25 km od Jadranskog mora, na pragu Evropske Unije.

 Trebinje je grad vina, platana, zelenila i sunca  u koji se uvijek rado dolazi . Istinski biser  grada je rijeka Trebišnjica, ukrašena dolapima i lađama.  Prelijepi krajolik, bogato kulturno-istorijsko nasljeđe , bogata turistička ponuda čini Trebinje najbrže rastućom turističkom destinacijom u Bosni i Hercegovini.

Trebinje, plodno tlo za Vaše investicije!

Efikasna lokalna samouprava će Vam u najkraćem mogućem vremenu pružiti neophodne informacije i pomoći da pribavite sve potrebne dozvole za pokretanje vlastitog biznisa.

Ukoliko tražite mjesto za ulaganje u obnovljive izvore energije, turizam, poljoprivredu, uslužne i ekološki prihvatljive tehnologije, Grad Trebinje je prava lokacija  za Vas.

Postojeći prirodni potencijali u vidu klime, zemljišta i vode čine značajne pretpostavke za razvoj organske poljoprivrede.  Izuzetan geografski položaj, blizina važnih saobraćajnih koridora i visok nivo infrastrukturne opremljenosti, ali i jasne vizije razvoja, Trebinju daju ozbiljne šanse za investicije.

Trebinje može da se pohvali sa više od 260 sunčanih dana tokom godine, što je odličan preduslov da postane lider u regionu po proizvodnji električne energije iz obnovljivih izvora/gradnju solarnih elektrana. Veća iskorištenost obnovljivih izvora energije, povećanje proizvodnje “zelenih” kilovata, dekarbonizacija i usklađivanje sa regulativama i praksama Energetske evropske zajednice- glavni su zadaci koji čekaju Srpsku i Trebinje.

Uslovi za investiranje u privredu će se dodatno poboljšati u narednom periodu, jer smo pokrenuli proceduru i  infrastrukturno uređenje i opremanje prostora u obuhvatu Slobodne zone  Trebinje, pozicionirane na širem prostoru Grada  , čime će se  stvoriti uslovi za izgradnju proizvodnih i uslužnih objekata različite namjene.

Trebinje je grad koji je spoznao, oblikovao i poslovnim ljudima  ponudio nove mogućnosti, nove specifičnosti i nove pozitivne vrijednosti koje će ga izdvojiti i pomoći da ostvari primarnu viziju, a to je da Trebinje učinimo najpoželjnijim gradom na zapadnom Balkanu.