Predstavnici Grada Trebinja učestvuju u studijskoj Poljskoj koja se održava pod radnim nazivom „Prekogranična saradnja za jačanje potencijala rasta – institucije i alati“.

Riječ je o posjeti državnih službenika BiH lokalnim zajednicama i institucijama u Poljskoj, a delegaciju BiH čini 4 predstavnika – iz Mostara, Stoca i Trebinja.

Ovim povodom, članovi delegacije BiH, među kojima je i načelnik Odjeljenja za turizam, poljoprivredu i preduzetništvo Grada Trebinja Bojan Vučurević, posjetili su ambasadu BIH u Varšavi te se sastali ambasadorom BiH Koviljkom Špirić.

Sastanci su održani i sa predstavnicima lokalnih institucija – Centra za razvoj kreativnih ideja Targova, Poljske agencija za investicije i trgovinu, Razvojne agencija Mazovske regije, Turističke organizacije Poljske i Centra za istočne studije.

Delegacija BiH će u ostatku programa posjetiti grad Katovice i tamošnju gradsku upravu kao i turističku organizaciju Šleske regije, a poslednji dan biće posvećen prekograničnoj saradnji kada će biti upriličena i posjeta gradu Ćešinu, na čijem čelu su čak dva gradonačelnika – češki i poljski, jer grad leži na rijeci koja ga dijeli na dva dijela.

Cjelokupnu posjetu organizuje Poljski institut za međunarodne odnose u Varšavi, uz podršku Međunarodnog fonda Višegrad.