U Trebinju će sutra biti održan sajam obrazovanja i zapošljavanja na kome će biti predstavljene relevantne organizacije iz sektora obrazovanja i privrede te prednosti pojedinih stručnih zanimanja.

Na ovom sajmu će, osim učenika završnih razreda osnovnih škola i njihovih roditelja, biti prisutni i učenici koji se već obrazuju za raspoloživa zanimanja iz različitih oblasti i nezaposlena lica.

Prema programu ove manifesticije, planirane su prezentacije izlagača, dodjela sertifikata mentorima praktične nastave u preduzećima, a u okviru tematskih panela biće riječi o ulozi različitih povezanih aktera u procesu obrazovanja kvalitetnog i dobro plaćenog radnika i značaju praktične nastave u tom procesu. Na sajmu će biti riječi i o zanimanjima budućnosti i upisnim politikama.

Sajam obrazovanja i zapošljavanja je jedna od aktivnosti u okviru projekta „Efikasno povezivanje obrazovanja i privrede: unapređenje praktične nastave u gradu Trebinju“, koji provodi Razvojna agencija u partnerstvu sa Gradom Trebinje i Fondacijom Helvetas- Moja budućnost.

Otvaranje sajma je zakazano za sutra u 10 časova, u Domu mladih.