Dragi prijatelji i partneri Grada Trebinja,

Sa velikim zadovoljstvom vam predstavljamo projekat euPOLIS , filozofiju urbanog planiranja inspirisanu prirodnim rješenjima .Grad Trebinje je u ovom timu prepoznat kao jedan od pet gradova “sljedbenika”, koji ima zadatak da preuzme i implementira euPOLIS rješenja

Kao idealnu lokaciju za primjenu ove metodologije, Grad Trebinje je predstavio lokaciju “Otok”  koja ima visok potencijal i odličnu predispoziciju za razvoj turizma, izgradnju sportsko-rekreativnog centra., a pogodno je stambeno područje.Nova rješenja koja bi se primjenjivala u budućim projektima,  doprinijela bi unapređenju zdravlja i boljeg života građana.

Situacija sa pandemijom koronavirusa usporila je mnoge procese u razvoju i implementaciji projekta, ali sada koristimo priliku da vas pozovemo da se priključite kako bi stvorili mogućnosti za umrežavanje stručnjaka koji su posvećeni radu na poboljšavanju budućnosti urbanog života, a uzimajući u obzir  potrebe, izazove i želje građana, pogotovo osjetljivih društvenih grupa.

Prijavite se na naš NEWSLETTER i budite dio našeg tima!

Ako postanete dio našeg tima, svaka tri mjeseca ,dobijaćete novosti o napretku projekta naučnim inovacijama,postignućima, vrijednostima i što je najbitnije neprocjenjivom timu stručnjaka iz cijelog svijeta, iz raznih oblasti koji u euPOLIS ulažu svoje dugogodišnje iskustvo i znanje.

Sa zadovoljstvom vam najavljujemo da projekat euPOLIS sada započinje proces konkretnih investicija u 4 grada “ predvodnika” : Gladsaks ( Danska) , Lođ ( Poljska), Beograd ( Srbija)  i Pirej(Grčka).

U narednom periodu planirano je sprovođenje detaljne ankete među građanima koji žive, rade, školuju se, redovno ili povremeno posjećuju područje demo-lokacije.

U zavisnosti od pandemijske situacije i preporuka, ankete će se sprovoditi onlajn ili uživo, a rezultati će se saopštiti učesnicima i široj javnosti putem različtih kanala komunikacije.

U anketi će učestvovati svi oni koji iz različitih motiva posjećuju demo-lokacije ( sport, kultura, slobodno vrijeme, porodične posjete, posao…)

Građani koji izraze želju da se posvete euPOLIS idejama, moći će da sarađuju sa našim stručnjacima i naučnicima na poboljšanju zdravlja i blagostanja građana , i tako tragati za  formulom za srećan život u urbanim sredinama.

Biće nam drago ako pokažete vaše interesovanje i rado ćemo odgovoriti na sva vaša pitanja!

Nataša Tučić, Grad Trebinje, natasa.tucic@trebinje.rs.ba

Aleksandra Lozo, Grad Trebinje, aleksandra.lozo@trebinje.rs.ba,