Predstavnici Grada Trebinja, načelnik Odjeljenja za turizam, zaštitu životne sredine i preduzetništvo Bojan Vučurević, direktor Razvojne agencije Grada Trebinja Bojan Benderać i direktor Područne privredne komore Veselin Savić učestvuju na Konferenciji o zelenim destinacijama koja se održava od 7. do 12. oktobra u Talinu, Estonija.

Konferenciju organizuje globalna organizacija Green Destinations, a teme konferencije su predstavljanje održivih rješenja i najboljih praksi za efikasno upravljanje turističkim destinacijama, digitalna transformacija u turizmu te saradnja javnog i privatnog sektora.

Takođe, tokom tematskih panela razgovaraće se o održivom turizmu, a u okviru radionica biće predstavljene zelene destinacije iz Estonije i drugih država kao primjeri dobre prakse. Među njima je i projekat ReTRail koji je provela Razvojna agencija sa partnerima, a čiji rezultat je proširenje ponude aktivnog/outdoor turizma u našem gradu. Ovaj projekat je na sinoćnjoj Gala ceremoniji svrstan u 100 najboljih priča održivog turizma.

Trebinje već nekoliko godina učestvuje u inicijativi Green destinations, a koordinator cjelokupnog projekta je zamjenik gradonačelnika Dražen Bošković.

Učešće predstavnika Trebinja organizovano je kroz projekat EU4Business Recovery i podršku GIZ-a.