Gradonačelnik Trebinja Mirko Ćurić danas je upriličio prijem za predstavnike Turističke organizacije Grada Trebinja, a povodom nagrade koju je grad dobio na najvećem svjetskom sajmu turizma i putovanja u Berlinu.

Ćurić je istakao da je prestižna nagrada “ First star”, koju je na svjetskom sajmu u Berlinu dobio promotivni video Turističke organizacije Grada Trebinja, preduslov da naredne turističke sezone budu sve bolje i da Trebinje posjećuje sve više turista iz svih krajeva svijeta.

“Naravno, ne možemo samo na osnovu ove nagrade da postižemo značajne rezultate ali ako se i mi potrudimo da ovo prestižno priznanje iskoristimo na pravi način, smatram da je to razlog da bude još više turista u odnosu na prethodnu godinu. Znamo da je prethodne godine napravljen najbolji rezultat po broju noćenja, samim tim je to nešto što nam treba biti cilj dalje. Sa ovakvim i sličnim nagradama treba da postižemo još bolje rezultate”, naveo je Ćurić.

On je podvukao da je samo učešće na ovom svjetskom sajmu veoma značajno.

“Samo učešće na ovom svjetskom sajmu dosta znači, a ne da još da budete prvi u jednoj od kategorija. Veoma je značajna ova nagrada i sa njom stičemo još veću obavezu da opravdamo i ovo što je do sada bilo ali isto tako da svi damo doprinos da budemo sljedeće godine prvonagrađeni i u drugim oblastima za koje možemo konkurisati na ovom sajmu, osim promo videa”, rekao je gradonačelnik Trebinja.

Bojan Vučurević, načelnik Odjeljenja za turizam, zaštitu životne sredine i preduzetništva Grada Trebinja je naveo da je ovo prvi put da je Trebinje predstavljeno na sajmu u Berlinu, te da je veoma važno da se na ovom prestižnom događaju čulo za naš grad.

“Nagrada koja je pred nama tiče se turističkog videa, ‘Trebinje za sve generacije’ koji je nastao još 2019. godine. O kvalitetu i tematici promotivnog spota, dovoljno govori to da je dobio ovako prestižnu nagradu četiri godine nakon snimanja. Bili smo vidljivi na jednom od paviljona na ‘ITB Berlin’, među 50-tak dobitnika. Dakle, čulo se za Trebinje! Po meni je velika stvar samo se i pojaviti tamo, a kamoli dobiti neko od priznanja ili ovakvu nagradu”, rekao je Vučurević.

Na ceremoniji dodjele nagrada, prikazana je kraća verzija spota, koji inače traje preko četiri minute, a može da se pogleda i na svim platformama organizatora sajma te na njihovom sajtu.

“Moguće ga je pogledati i na našem jutjub kanalu, gdje je zabilježeno dosta pregleda, od same kampanje koja je krenula, gdje smo pomenuti kao laureati do danas, značajno je povećan broj pregleda. Samim gledanjem videa povećaće se interes i želja da ljudi dođu u Trebinje”, kaže Vučurević.

Mirjana Putica, direktor Turističke organizacije Grada Trebinja navodi da je ova laskava nagrada veoma značajna i za dalji razvoj turizma u Trebinju.

“Možemo zasigurno da kažemo da je Trebinje visoko pozicionirano i prepoznato kao veoma posjećena destinacija”, navela je ona.

Zahvalila je svim učesnicima koji su dali svoj doprinos u izradi nagrađenog spota napominjući da ovo nije nagrada samo turističke organizacije nego nagrada svih građana Trebinja.

Turistička ponuda Trebinja predstavljena je u okviru štanda Turističke organizacije Republike Srpske.

Učešće predstavnika Grada Trebinja na sajmu u Berlinu podržano je kroz projekat “EU4BusinessRecovery” koga finansiraju EU i vlada Savezne Republike Njamačke, a implementira GIZ.