Hercegovačka kuća u Trebinju danas proslavlja peti rođendan.

Čestitajući zaposlenim radnicima i svim proizvođačima koji izlažu svoje proizvode u Hercegovačkoj kući, gradonačelnik Trebinja Mirko Ćurić je kazao da će vrijedni ljudi uvijek imati podršku Grada Trebinja.

„Preko hiljadu proizvoda se izlaže u tri Hercegovačke kuće. Već sa nestrpljenjem očekujemo da se otvori Hercegovačka kuća u Beogradu. Sam naziv Hercegovačka kuća govori da je to potencijal za cijelu Hercegovinu.“, kaže gradonačelnik Ćurić i dodaje da je dobar sistem za novodnjavanje neophodan za dobru poljoprivredu.

„Sjetimo se perioda kada po dva mjeseca ne padne ni kap kiše, ali kada budu potpuno riješeni sistemi za navodnjavanje sve će biti dosta lakše. Takođe, projekat Hercegovačke kuće je na raspolaganju svim lokalnim zajednicama u Hercegovini. I ne samo u ovoj regiji. Projekat Krajiška kuća je projekat Hercegovačke kuće, što znači da smo na raspolaganju svima širom regiona“, istakao je gradonačelnik Trebinja.

Veselin Dutina, direktor Agrarnog Fonda je istakao da je veliki uspjeh projekat Hercegovačke kuće postigao u proteklih pet godina.

„Projekat je i svjetski postao poznat tako što je Grad Trebinje sa pričom o Hercegovačkoj kući osvojio prvo mjesto na Svjetskom sajmu turizma u Berlinu kao najbolja održiva destinacija. Hercegovačka kuća u Beogradu će se otvoriti uskoro, čekamo samo potpis novog gradonačelnika. To će biti u Makenzijevoj ulici na Vračaru, sve procedure su završene i ostao je samo potpis ugovora“, dodao je Dutina.

Na ovogodišnjem „Herceg festu 2022“ postavljeno je 26 štandova, a svoje proizvode izlaže 29 poljoprivrednih proizvođača, kooperanata „Hercegovačke kuće“.