U sklopu projekta „Prekogranična inicijativa za zaštitu životne sredine” koji Grad Trebinje realizuje sa NVO FORS Montenegro iz Nikšića i Komunalnim preduzećem iz Nikšića, organizovan je  prekogranični onlajn kviz za učenike osmih razreda četiri osnovne škole iz Trebinja i Nikšića. U kvizu su učestvovale OŠ „Jovan Jovanović Zmaj“ i OŠ „Sveti Vasilije Tvrdoški i Ostroški“ iz Trebinja i OŠ „Braća Ribar“ i OŠ „Braća Labudović“ iz Nikšića. Osnovni cilj ovog kviza je podizanje ekološke svijesti, povezivanje učenika sa obje strane granice i uspostavljanje njihove međusobne saradnje. Na pomenutom nadmetanju, učenici su  imali priliku da pokažu svoja znanja iz oblasti zaštite životne sredine.

Od gore navedenih ekipa, najviše bodova osvojila je OŠ „Braća Labudović“, drugo mjesto pripalo je OŠ „Sveti Vasilije Tvrdoški i Ostroški“, trećeplasirana je bila ekipa OŠ „Jovan Jovanović Zmaj“, dok je četvrto mjesto pripalo OŠ „Braća Ribar“.

Propozicijama takmičenja utvrđeno je da svaka od ekipa dobije nagradu u skladu sa svojim plasmanom, pa su za svoje škole učenici ovom prilikom osvojili vrijedne nagrade u vidu opreme.

Ovaj dvoipogodišnji projekat finansira Evropska unija posredstvom Delegacije Evropske unije u Bosni i Hercegovini, u okviru IPA Programa prekogranične saradnje Bosna i Hercegovina – Crna Gora 2014-2020, Ukupna vrijednost projekta je preko 584.000 evra, od čega je Evropska unija obezbijedila skoro 317.000 evra bespovratnih sredstava.