Druga investiciona konferencija „Invest Srpska 2022“ u organizaciji Investiciono-razvojne banke Republike Srpske u saradnji sa Vladom Srpske završena je juče u Prijedoru.

Otvaranju ovogodišnje konferecnije prisustvovali su predsjednik Vlade Srpske Radovan Višković, predsjedavajući Savjeta ministara Zoran Tegeltija, ministar energetike i rudarstva Republike Srpske Petar Đokić, ministar privrede i preduzetništva Vjekoslav Petričević, ministar finansija Zora Vidović te ministar trgovine i turizma Suzana Gašić.

Na konferenciji, u okviru sedme panel diskusije, načelnik Odjeljenja za turizam, poljoprivredu i preduzetništvo Grada Trebinja Bojan Vučurević detaljno je predstavio investicione potencijale Trebinja, ekonomski profil i razvojne mogućnosti grada. Prema njegovim riječima, u okviru panela bilo je riječi i o sve intenzivnijem turističkom razvoju Trebinja, kao i specifičnom razvoju poljoprivrede i uspješnoj implementaciji projekta „Hercegovačka kuća“.

Pored Vučurevića, u ovom panelu učestvovao je i gradonačelnik Prijedora Slobodan Javor, kao i gradonačelnik Laktaša Miroslav Bojić te predsjednik Opštine Inđija u Republici Srbiji Vladimir Gak.


Konferencija „Invest Srpska 2022“ je i ove godine okupila oko 200 učesnika, predstavnika republičkih i lokalnih vlasti, predstavnika sektora privrede i poslovne zajednice, kao i gostiju iz Rusije, Austrije, Grčke, Slovenije, Srbije i drugih zemalja.