Grad Trebinje dobio je posebno priznanje na tradicionalnom Izboru najuspješnijih u privredi Republike Srpske za 2022. godinu, koje je organizovala Privredna komora Republike Srpske.

Priznanje je sinoć, na svečanoj dodjeli u Banskom dvoru u Banjaluci, u ime Grada uručeno gradonačelniku Mirku Ćuriću.

Priznanje za najuspješnija mala proizvodno-privredna društva, između ostalih, dobila je i trebinjska firma Kapitalsoft.

U kategoriji za prepoznatljiv kvalitet i razvoj domaćih proizvoda, dodijeljene su nagrade privrednim društvima za proizvode, odnosno linije proizvoda, koji su se istakli svojim kvalitetom. Nagrađen je Podrumi Anđelić iz Trebinja za sortu vina „Žilavka“.

Najuspješnije veliko privredno društvo u protekloj godini je EFT rudnik i termoelektrana Stanari. Na drugom mjestu je Mlijekoprodukt Banjaluka, a na trećem Nora plast iz Banjaluke.

Najuspješnije srednje privredno društvo je Megadrvo iz Bijeljine.

Priznanja su dodijeljena i za najuspješnijeg izvoznik za 2022. godinu, za doprinos razvoju korporativne društvene odgovornosti, za realizaciju značajnih investicija i nova zapošljavanja, za žene koje rukovode uspješnim privrednim društvima te za unapređenje turističke ponude Republike Srpske.

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik dobitnik je priznanja za izuzetan doprinos razvoju Privredne komore Republike Srpske.

Dodik je u obraćanju čestitao Privrednoj komori 30 godina uspješnog rada i svima koji su večeras nagrađeni priznanjima ove komore.

„Ohrabrujem vas da nastavite, uz svu pomoć koju mi, predstavnici vlasti, možemo da vam pružimo“, rekao je on, ističući dobru saradnju sa Privrednom komorom.

Manifestaciji “Izbor najuspješnijih u privredi Republike Srpske za 2022. godinu” prisustvovali su predsjednik Srpske Milorad Dodik, premijer Radovan Višković, predsjedavajuća Vijeća naroda Srebrenka Golić i potpredsjednik Republike Srpske Davor Pranjić.