Predstavnici Grada Trebinja i njemačke nevladine organizacije „Help“ potpisali su danas sporazum o saradnji u okviru projekta „Podrška socio-ekonomskoj stabilnosti regije zapadnog Balkana 2021-2022“, čija je vrijednost 49.000 evra.

Ovim projektom je predviđeno da iznos od 40.000 evra bude namijenjen za 20 korisnika, koji će dobiti podršku od po 2.000 evra, dok je 4.000 evra predviđeno za obuku 10 naših sugrađana iz deficitarnih zanimanja, a Grad Trebinje će dobiti 5.000 evra za projekat opšte koristi za sve stanovnike Trebinja.

Gradonačelnik Trebinja Mirko Ćurić je istakao da je učešće grada u ovom projektu 17.400 evra.

„Ovo će biti veoma značajno za privredu na području Trebinja i jedan vid podrške za sve naše sugrađane“, rekao je Ćurić.

Predstavnik njemačke nevladine organizacije “Help” Darijan Milić je izrazio nadu da će ovaj projekat biti realizovan u narednih godinu dana.

„Cilj nam je da 20 korisnika dobije direktnu pomoć u opremi za ugostiteljstvo i poljoprivredu, da edukujemo 10 korisnika za deficitarna zanimanja, te da uredimo dječije igralište ili šetalište, koje će biti od opšte koristi za sve stanovnike Grada Trebinja“, naveo je Milić.

Detalji projekta će biti definisani javnim pozivom, koji će naknadno biti objavljen.