Poštovani sugrađani,

Povodom Dana planete Zemlje, Grad Trebinje, u saradnji sa JU „Ekologija i bezbjednost“ i Komunalnim preduzećem, i ove godine organizuje akciju uređenja grada koja će se održati 27. aprila 2023. godine. Okupljanje učesnika planirano je u 8.00 časova, na platou kod bivše kasarne.

Ovogodišnja akcija obuhvata uređenje javnih površina, drvoreda, sadnju cijeća, uređenje obale Trebišnjice, puteva, dječijih igrališta, izletišta kao i uklanjanje nelegalnih deponija, a sve to u cilju da naš grad zablista pred predstojeću turističku sezonu.

Kao i do sada, Grad će i ove godine obezbijediti besplatan odvoz prikupljenog komunalnog i kabastog otpada.

Osim Grada Trebinja, u akciji učestvuju i nadležne službe: JU „Ekologija i bezbjednost“, Komunalno preduzeće, Teritorijalno-vatrogasna i spasilačka jedinica Trebinje, dobrovoljna vatrogasna društva, Civilna zaštita Hidroelektrana na Trebišnjici.

Pozivamo sve građane, institucije, javne ustanove, preduzeća, škole, omladinske organizacije, udruženja građana, mjesne zajednice, sportske subjekte, političke subjekte, vlasnike poslovnih prostora i zajednice etažnih vlasnika, predstavnike medija da daju svoj doprinos očuvanju, zaštiti i unapređenju životne sredine, te samim tim i ljepšem izgledu našeg grada.

Sve potrebne informacije u vezi sa načinom na koji će se odvijati akcija možete saznati pozivom na besplatan broj 121 operativnog centra JU „Ekologija i bezbjednost“ Trebinje.

Zajedno možemo doprinjeti zdravijoj i uređenijoj životnoj sredini!