Povodom kandidature Grada Trebinja za dobijanje prestižnog priznanja „Evropski grad sporta 2025“ od strane organizacije ACES Evropa danas je održana konferencija za štampu.

ACES Evropa je udruženje sa sjedištem u Briselu, koje svake godine dodjeljuje priznanja Svjetskoj prestonici, Evropskoj prestonici, regionu, gradu, ostrvu, zajednici i gradu sporta. Ova komisija je tokom boravka u Trebinju posjetila najznačajnije objekte sportske infrastrukture, pojedine sportske klubove i upoznala se sa detaljima vezanim za tradiciju i razvoj sporta u Trebinju.

Predstavnik udruženja ACES Evropa Hugo Alonso iz Španije izrazio je nadu da će kandidatura Trebinja naići na podršku Komisije i da će Trebinje dobiti ovo vrijedno priznanje.

„Ono što sam vidio je da Trebinje ima odlične sportske objekte i kapacitete, sa izuzetnim timskim sportovima i nevjerovatnim vanjskim sportskim objektima i grad ulaže mnogo u razvoj sporta i sportske infrastrukture“, rekao je Alonso.

Početkom godine, Gradu Trebinju je od strane udruženja ACES Evropa odobrena kandidatura za apliciranje u cilju dobijanja priznanja „Evropski Grad Sporta 2025“.

„Trebamo da budemo ponosni na sve što imamo i što smo ostvarili u sportu. Hvala i generacijama prije nas koje su pomogle da se Trebinje sportski visoko pozicionira. Ovim priznanjem dobićemo međunarodno priznanje za sve naše napore koje smo uložili u razvoj sporta“, rekao je gradonačelnik Ćurić.

Osim prestiža, dobijanje titule Evropski grad sporta može dodatno da unaprijedi uslove za bavljenje sportom i kapacitete nosilaca sporta i sportskih organizacija. Na današnjoj konferenciji za štampu govorili su i načelnik Odjeljenja za kulturu Trebinja Slađana Skočajić i predsjednik Sportskog društva „Leotar“ Boban Brnjoš.

Od gradova iz BiH u proteklim godinama ovo laskavo pruznanje dobili su Banjaluka 2017. i Bijeljina 2020. godine. Proglašenje će biti održano u decembru.